FED CCNET

Završna konferencija projekta FED CCNET

Završna konferencija projekta FED CCNET – „Unapređenje prekograničnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara i mreža poslovnih kompetencija“, nositelja Općine Lovas uz projektne partnere Grad Ilok i Općinu Bač iz Srbije, održala se 08. srpnja 2021. u Lovasu. Na Završnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici javnog sektora, znanstveno-istraživačkih institucija i gospodarstvenici.

Cilj projekta FED CCNET je unaprijediti održivi ekonomski razvoj u Hrvatskoj i Srbiji. Projekt je trajao 24 mjeseca (15.07.2019. – 14.07.2021.), a ukupan proračun iznosio je 721.658,14 EUR. Projekt je financiran u okviru Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska- Srbija 2014.-2020.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta:

  • završeni radovi na rekonstrukciji i opremanju zgrade Centra kompetencija u Lovasu
  • osnovan Poslovni centar kompetencija – Sinergija poljoprivrede i turizma u Lovasu sa podružnicom u Iloku
  • osnovan Poslovni centar kompetencija za organsku poljoprivredu u Baču
  • provedeno 7 obuka na temu: „Otvaranje i upravljanje start-up poduzećem“, „Financijski menadžment“, „Otvaranje i upravljanje start-up poduzećem“ i dr., koje je pohodio ukupno 81 polaznik.

Projektom je uspostavljena prekogranična mreža za povoljno poslovno okruženje u kojoj sudjeluje 29 institucija.

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj je član prekogranične mreže za povoljno poslovno okruženje od travnja 2021. godine.