U našem 3D laboratoriju održane edukacije u okviru projekta Pronađi posao u drvnom sektoru

10. i 11. studenog 2022. u našem 3D laboratoriju održane su edukacije „Specijalist 3D tehnologija“ projekta Pronađi posao u drvnom sektoru, te su polaznicima uručeni certifikati o osposobljavanju za korištenje 3D tehnologija u kreativnim i proizvodnim procesima.

Edukaciju je pohađalo 7 osoba, a bile su namijenjene za mlade nezaposlene osobe do 29 godina, koji nisu u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja i ne nalaze se u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a (NEET osobe). Predavanja je provodila tvrtka Callidus – Ustanova za obrazovanje odraslih u suradnji s predavačem tvrtke Izit d.o.o.

Sam program obrazovanja „Specijalist 3D tehnologija“ sastojao se od 3 modula:

  1. Modul 3D skeniranje
  2. Modul 3D modeliranje
  3. Modul 3D printanje

„Pronađi posao u drvnom sektoru!“ projekt je Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST pokrenut u partnerstvu s Područnim uredom Vinkovci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vukovarsko-srijemskom županijom i Zajednicom kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.346.649,70 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11 %) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89 %) u ukupnom iznosu od 1.346.649,70 HRK.