STUDIJSKI POSJET NEET SKUPINE CENTRU KOMPETENCIJA

Danas je održan studijski posjet NEET skupine Centru kompetencija d.o.o. u okviru projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru!“. Projekt provodi Drvni klaster Slavonski hrast zajedno s partnerima Područni ured Vinkovci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vukovarsko-srijemska županija i Zajednica kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije.

Cilj projekta je provedba aktivnosti dosega i obrazovanja 30 neaktivnih NEET osoba (20 neaktivnih NEET osoba mlađih od 25 godina i 10 neaktivnih NNET osoba u dobi od 25 do 29 godina) na području Vukovarsko-srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja ili samozapošljavanja u drvnom sektoru.

Nakon uvodnih prezentacija, predstavnica projektnog partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Vinkovci, Ivana Parat održala je predavanje na temu „Informiranje o kretanjima na tržištu rada“.

Voditeljica projekta Ana Škrabo predstavila je Drvni klaster SLAVONSKI HRAST i Projekt Pronađi posao u drvnom sektoru! kao i druge EU projekte Drvnog klastera važne za razvoj drvnog sektora u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Direktor Centra kompetencija Ivan Ambroš upoznao je polaznike studijskog posjeta s aktivnostima Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj a polaznicima je predstavljena i najsuvremenija oprema za obradu drva i izradu prototipova na području VSŽ te 3D laboratorij u kojem će ciljane skupine projekta – polaznici obrazovnog programa osposobljavanja za upotrebu 3D tehnologija u proizvodnim i kreativnim procesima odrađivati praktičan dio nastave.