ROSEWOOD4.0

ROSEWOOD4.0 poziv na dostavu novih ideja i inovacija

Projekt ROSEWOOD4.0 traži nove ideje za rješavanje specifičnih slabosti i potreba u korištenju drva. Prijavite Vaše ideje ili inovacije, te sudjelujte u radionici kako biste se priključili timu za provedbu i konkurirali za potporu ROSEWOOD4.0 partnera!

Projekt ROSEWOOD4.0 donosi digitalna rješenja i jača prijenos znanja kroz povezivanje različitih dionika lanca vrijednosti u šumarstvu kako bi se osnažilo održivo korištenje drva u Europi.

Tijekom svibnja i lipnja, Centar za jugoistočnu Europu, kao dio ROSEWOOD4.0 projekta, organizira niz radionica za prijenos i implementaciju postojećih primjera dobre prakse i inovacija. Osim navedenog, otvorena je prilika za prijavu novih ideja i inovacija koje će razraditi tijekom radionica.

Imate li ideju, primjer dobre prakse ili inovaciju koja može riješiti slabosti ili potrebe nabrojane u nastavku ovog poziva? Imate li start-up ili tvrtku koja traži partnere za plasman novih proizvoda ili usluga? Imate li rezultate istraživanja i tražite li partnere s kojima bi ste ih pretvorili u proizvod ili uslugu? Želite li da praktičari procijene Vašu ideju, dobru praksu ili inovaciju, te u suradnji s njima istražite mogućnosti prijenosa i provedbe u drugim državama? Ukoliko ste zainteresirani, popunite ovaj obrazac i ostvarite mogućnost predstavljanja Vaše ideje tijekom radionice. Ukoliko Vaša ideja ili inovacija bude odabrana, predstavit će te ju na radionici, te razgovarati o provedbi s ostalim zainteresiranim dionicima. Nakon predstavljanja, Vi i Vaš novi tim imat ćete priliku ostvariti potporu ROSEWOOD4.0 u pokretanju ideje.

Raspored ROSEWOOD4.0 provedbenih radionica Centra za jugoistočnu Europe

Datum radionice: 27. svibnja 2021.

Ukoliko Vaša ideja, dobra praksa ili inovacija može riješiti jedan od dolje spomenutih izazova, i bitno je različita od rješenja o kojima će se razgovarati, pošaljite mail kontakt osobi nadležnog Centra s ispunjenim obrascem.

Kontakt osoba: Iva Božić, bozic@cekom.hr

 • Slabost 1: Nedostatak stručnih profesionalaca i interes za moderne tehnologije (IKT)
  • Rješenje 1: Škola šumarstva / Norveška
  • Rješenje 2: Pametni materijali / Austrija
  • Rješenje 3: Institut za prošireno šumarstvo / Norveška
 • Slabost 2: Nedostatak interesa malih privatnih šumoposjednika za šumarstvo i šumarski menadžment
  • Rješenje 1: HolzmonRegio / Austrija
  • Rješenje 2: Šuma kao mobilna inicijativa / Njemačka
 • Slabost 3: Nedovoljna razina svijesti i manjak znanja o važnosti recikliranja
  • Rješenje 1: Klimatski pametno šumarstvo – inovativnost / Finska
  • Rješenje 2: Kalkulacijski alat u centrima za trgovanje biomasom / Austrija
  • Rješenje 3: Okrug Ydalir / Norveška

Pronađite obrazac za prijavu sudjelovanja ovdje: https://files.emailarray.com/index.php/s/uiCLvZCP5mkz2Fk

ROSEWOOD4.0 poziv na dostavu novih ideja i inovacija