Projekt Pronađi posao u drvnom sektoru! – održan prvi sastanak projektnog tima

Održan je prvi sastanak projektnog tima za projekt Pronađi posao u drvnom sektoru! nositelja Drvni klaster SLAVONSKI HRAST. Partneri na projektu su Vukovarsko-srijemska županija, Zajednica kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije te Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Vinkovci.

Voditeljica projekta Ana Škrabo predstavila je aktivnosti te ciljeve Pronađi posao u drvnom sektoru! projekta. U okviru projekta će se obrazovati 30 nezaposlenih mladih ljudi sa ciljem lakšeg zapošljavanja u drvnom sektoru. Riječ je o NEET osobama, teško zapošljivim mladim ljudima do 29 godina koji se ne nalaze u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja, niti su bili u evidenciji HZZ-a četiri mjeseca prije ulaska u projektne aktivnosti.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izrazio je zadovoljstvo i optimizam kada je u pitanju drvni sektor u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Naglasio je kako se pokretanjem studija drvne tehnologije u Vinkovcima, aktivnostima Centra kompetencija, promjenama u vlasničkoj strukturi drvoprerađivača, osposobljavanjima za tržište rada teško zapošljivih mladih ljudi, stvaraju preduvjeti za rast broja zaposlenih te zapošljavanje mladih u struci.

Zamjenik predsjednika Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST Mijo Ćošković ukazao je na veliki nedostatak radne snage u drvnom sektoru te kako je ovaj projekt iniciran kako bi se u drvni sektor privukle upravo mlade i nezaposlene neaktivne osobe.

Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanja PU Vinkovci Dražen Jerković izrazio je zadovoljstvo i potporu projektima ovog tipa s obzirom da Hrvatska bilježi 20,5% mladih nezaposlenih osoba što je lošije u odnosu na ostatak Europske unije.

Projekt Pronađi posao u drvnom sektoru! je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (91,89%) i sredstvima Državnog proračuna (8,11%) u iznosu od 1.346.649,70 HRK. Trajat će 24 mjeseca, od 16.07.2021. – 16.07.2023. godine.

Centar kompetencija pripremio je projektni prijedlog koji je prijavljen na Poziv „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja mladih osoba u NEET statusu.

Izvor: Pronađi posao u drvnom sektoru!