Projekt centrikomNET predstavljen na međunarodnoj Drvno-tehnološkoj konferenciji

U organizaciji Hrvatskog drvnog klastera, 6. i 7. lipnja 2022. u Opatiji održana je 19. Drvno-tehnološka konferencija na kojoj je sudjelovalo preko 200 sudionika. Drvno-tehnološka konferencija je središnje godišnje okupljanje drvnog sektora Hrvatske i regije na kojoj se analiziraju prilike na domaćem i svjetskom tržištu drva i drvnih proizvoda.

U okviru Drvno-tehnološke konferencije kao primjer dobre prakse regionalnog povezivanja kroz jačanje transnacionalnih centara kompetencija, Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije predstavio je projekt „Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža-centrikomNET“. Projekt provode Općina Stari Jankovci kao nositelj projekta u suradnji s partnerima na projektu Razvojnom agencijom Žepče, Unijom poslodavaca Crne Gore, Općinom Tovarnik i Centrom kompetencija Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža-centrikomNET čija je ukupna vrijednost 659.563,58 EUR, financiran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Glavni cilj projekta je ojačati organizacije za poslovnu podršku u Vukovarsko-srijemskoj županiji (RH), Zeničko-dobojskom kantonu (BiH) i Podgorici (CG) primjenom inovativnih modela i pristupa za povećanje konkurentnosti lokalnih MSP-a.

Drvno-tehnološka konferencija bila je jedinstvena prilika za okupljanje, razmjenu znanja i iskustava, te ostvarivanje kontakata za buduću suradnju.