MojGozdar

Predstavljanje primjera dobrih praksi ROSEWOOD4.0 Centra za jugoistočnu Europu – video 4/5

Danas predstavljamo četvrti od pet primjera dobrih praksi Centra za jugoistočnu Europu. Video predstavlja projekt MojGozdar kojeg je proveo Slovenski šumarski institut. Projektom je razvijen objektivni i transparentni informacijski sustav u obliku web platforme na kojem se mogu pronaći informacije o izvođačima usluga u šumarstvu u Sloveniji.

Glavni cilj projekta bio je poboljšati konkurentnost sektora šumarstva u pogledu kvalitete evaluacije izvođača radova. Prednosti web platforme su povezivanje svih aktera kroz lanac vrijednosti šumarstva i transparentno prikupljanje svih pružatelja usluga u šumarstvu.

Ovim projektom željelo se doprinijeti povećanju konkurentnosti slovenskog sektora šumarstva razvijanjem i implementacijom transparentnog informacijskog sustava za procjenu kvalitete izvođača usluga u šumarstvu.

U izradi web platforme sudjelovali su stručnjaci Slovenskog šumarskog instituta i Biotehničkog sveučilišta – Odjel za šumarstvo i obnovljive šumske resurse.

Projekt je financiran od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i hrane Republike Slovenije (70%) i Slovenske istraživačke agencije (30%).