Održana terenska nastava iz predmeta „Hidrotermička obrada drva“

13. siječnja 2023. godine studenti druge godine preddiplomskog stručnog studija drvne tehnologije u Vinkovcima, predvođeni prof. dr. sc. Stjepanom Pervanom, posjetili su Centar kompetencija VSŽ u sklopu kolegija „Hidrotermička obrada drva“.

Voditelji odjela Centra kompetencija, Danijela Šarić Bartolović i Goran Žagar, studente su upoznali sa dosadašnjim radom i uslugama Centra kompetencija, nakon čega su im djelatnici odjela tehnologija predstavili strojeve za obradu drva, CNC obradni centar, 3D laboratorij, sušionice za drvo te rad kotlovnice na biomasu.

Glavni cilj posjeta studenata bilo je upoznavanje s radom sušionice za drvo, konstrukcijom komora, pravilnom slaganju i sondiranju drvne građe te režimima rada ovisno o vrsti drvne građe.

Stručni studij Drvna tehnologija održava se u Vinkovcima, a Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije je zadužen za praktičnu nastavu i organizaciju prakse studenata. Studij provodi Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba, a sufinanciraju ga Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci.