Održana III. znanstveno-stručna konferencija Slavonski model zbrinjavanja komunalnog otpada – SLAMKO 2022

20. prosinca 2022. godine, u Općini Stari Jankovci, održana je III. znanstveno-stručna konferencija „Slavonski model zbrinjavanja komunalnog otpada Slamko 2022“.

Konferenciju je organizirao Panon – institut za strateške studije u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Građevinskim fakultetom iz Osijeka i Centrom kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. Prva SLAMKO konferencija održana je 2020. godine i od tada se održava jednom godišnje.

Glavne teme ovogodišnje znanstveno-stručne konferencije SLAMKO bile su prikupljanje i recikliranje komunalnog otpada, a predstavljeni su i informacijski sustavi za prijavu i provedbu EU projekata iz područja komunalnih djelatnosti.

Glavni cilj pokretanja ove konferencije je i godišnji susret čelnika lokalne samouprave s direktorima komunalnih i reciklažnih poduzeća te znanstvenicima jer – osim podizanja komunalnog standarda, kvalitetno prikupljanje i selekcija komunalnog otpada pridonosi i mogućnostima razvoja novih tehnologija, investicija i novog zapošljanja mladih ljudi u našoj regiji.