Održali smo radionicu „Primjeri dobre prakse u šumarstvu s naglaskom na digitalizaciju“ za nastavnike i učenike Osnovne škole Zrinskih Nuštar

U sklopu projekta JAČANJE STEM VJEŠTINA KROZ EKOLOGIJU U OSNOVNOJ ŠKOLI ZRINSKIH NUŠTAR – EKO-RURAL4STEM Osnovna škola Zrinskih Nuštar ugostila je hrvatsku partnersku organizaciju Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. Za učenike i nastavnike pripremili smo i održali radionicu „Primjeri dobre prakse u šumarstvu s naglaskom na digitalizaciju“ u kojoj su predstavljeni primjeri dobre prakse u šumarstvu s naglaskom na digitalizaciju kao rezultat prethodno provedenog projekta ROSEWOOD (Obzor2020).

Na radionici su nam se pridružili kolege iz partnerske Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci te iz Drvodjelsko tehničke škole Vinkovci.

Učenici osmih razreda i nastavnici dobili su zanimljiv uvid u putovanje jednog stabla od šume do finalnog proizvoda od drva, kao i u značaj suvremenih digitalnih tehnologija u modernom šumarstvu i drvnoj industriji. Upoznali su se s primjerima dobrih praksi u šumarstvu u drugim zemljama Europe te osvijestili kolika je važnost zaštite okoliša i očuvanja bioraznolikosti.