ESF

Objavljena Odluka o financiranju projekta Pronađi posao u drvnom sektoru!

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju projekta Pronađi posao u drvnom sektoru! nositelja Drvni klaster SLAVONSKI HRAST, u suradnji s Područnim uredom Vinkovci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vukovarsko-srijemskom županijom i Zajednicom kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije.

Centar kompetencija pripremio je projektni prijedlog koji je prijavljen na Poziv „Pronađi me!“  – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja mladih osoba u NEET statusu. NEET osobe su  mlade osobe između 18 i 24 godine koje nisu zaposlene, ne obrazuju se niti usavršavaju.

Cilj projekta Pronađi posao u drvnom sektoru! je provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba na području Vukovarsko-srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja u drvnom sektoru. Ciljnu skupinu projekta čini 30 neaktivnih NEET osoba koje će se osnažiti za aktivno sudjelovanje na tržištu rada i usmjeriti u drvni sektor kao tradicionalan sektor koji je snažno povezan s kulturnom baštinom i folklorom gdje su finalni proizvodi od drva neizostavan dio.

Vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseca, a ukupni proračun iznosi 1.346.649,70 HRK te je financiran 100% u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.