Novoizabrani župan Damir Dekanić preuzeo dužnost

Novoizabrani župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, nakon objave službenih rezultata izbora i objave rješenja Izbornog povjerenstva, preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg župana Bože Galića u Palači Srijem, u Vukovaru.

Primopredaja je održana u Velikoj županijskoj vijećnici uz predstavnike medija, a dosadašnji župan Galić upoznao je novoizabranog župana Dekanića s rezultatima dosadašnjih aktivnosti, projektima koji su realizirani kao i o onima koji su u tijeku.

Dosadašnji župan Galić u svojem je obraćanju govorio o aktivnostima koje se provode u županiji, te se osvrnuo na dosadašnju uspješnu suradnju s novoizabranim županom Damirom Dekanićem.

Uspješno sam surađivao svih ovih godina s novim županom Dekanićem, kao načelnikom Općine Andrijaševci i voditeljem Hrvatskih šuma, Uprave šuma Vinkovci. U svom radu pokazuje sigurnost, volju i snagu da nastavi raditi u sljedećem razdoblju još više i bolje, posebice na onim strateškim projektima Vukovarsko-srijemske županije, koje još treba realizirati – istaknuo je Galić.

Neki su projekti već u realizaciji, a puno njih je u pripremi, pa stoga – kaže Galić – očekuje od Dekanića nastavak započetih projekata, te da i on bude župan u najmanje sljedeća četiri, a onda i peti mandat.

Očekujem kako će raditi još više i snažnije za dobrobit naše županije. Župane Dekaniću, čestitam Vam još jednom na pobjedi na izborima i siguran sam kako ćete uskoro pokazati svoje rezultate. – poručio je.
Dodao je i da se zahvaljuje svim djelatnicima Županije, svim pročelnicima, predstavnicima jedinica lokalne samouprave te svim gospodarstvenicima, obrtnicima, kulturnim, zdravstvenim, vjerskim i mnogim drugim predstavnicima javnih ustanova i institucija na dosadašnjoj suradnji.

Prilikom svečane primopredaje dužnosti župan Galić je predao dokumentaciju Damiru Dekaniću te mu čestitao još jednom na pobjedi na izborima.

Župane Dekaniću, čestitam još jednom na pobjedi na izborima i predajem Vam izvješće o statusu provedenih projekata, kao i o projektima u realizaciji. Predajem vam i financijsko izvješće o proračunu, a financijski županija stabilno stoji. Vjerujem kako ćete nastaviti ono što smo mi započeli te Vam želim mnogo uspjeha u radu, a ja ću uvijek biti na raspolaganju, za bilo kakve upite, sugestije ili smjernice – rekao je Galić.
Preuzevši dokumentaciju novoizabrani župan Dekanić je rekao kako je, kao što je i obećao u kampanji, već počeo s poslom.

Održali smo danas radni i stručni Kolegij s pročelnicima upravnih odjela i službi te ravnateljima i direktorima županijskih ustanova i tvrtki. Upoznat sam sa stanjem u kratkim crtama, a sljedeći tjedan krećemo s izdvojenim sastancima – naglasio je Dekanić.

Istaknuo je i kako je župan Galić je predao detaljno izvješće stanja projekata kao i detaljno financijsko izvješće o onome što ga očekuje u županiji.

Obzirom da sam bio načelnik općine Andrijaševci i da sam cijeli protekli mandat usko surađivao sa županom Galićem, upoznat sam sa županijskim projektima koji su u tijeku, onima koji su u izradi, i onima koji su već u realizaciji. Ostavlja mi u nasljeđe ogroman posao, a ja ću ga, budite sigurni, napraviti najbolje što mogu. – poručio je.

Naglasio je i da očekuje od svih suradnika da daju sve od sebe da županija napreduje brže, više i jače jer je želi podići na ljestvici razvijenosti. Najviše će pažnje, kaže, posvetiti stvaranju uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta kako bi se spriječilo daljnje iseljavanje mladih, a rezultate tih nastojanja očekuje u najskorije vrijeme.

Prije svega, zahvalio bih gospodinu Boži Galiću, na svemu što je učinio u ovoj županiji u sva četiri mandata. Župane, od srca iskreno hvala! U županijskim uredima uvijek će biti mjesta za Vas i uvijek ste dobro došli. Hvala vam puno! – rekao je Dekanić obraćajući se svom prethodniku.

Odgovarajući na pitanja medija o tome što planira u danima koji slijede, župan Dekanić je naglasio da će u sljedećem razdoblju, od nekoliko mjeseci, kada dublje uđe u analizu svega što se radilo, odlučiti i o nekim promjenama.

Rekao sam pročelnicima, ravnateljima i direktorima tvrtki da u onom trenutku kada to zatražim, budu na raspolaganju. Promjena će biti i bit će na bolje, i bit će postepene, a sve u skladu s onim što zateknem. – poručio je Dekanić.

Što se trenutnog stanja u županiji tiče otkrio je kako nije zadovoljan kada je u pitanju privlačenju investicija i investitora.

Tu želim napraviti iskorak, želim smanjiti administraciju na najmanju moguću mjeru i ubrzati sve procese koji dovode do toga da netko uloži svoj novac u izgradnju nekog proizvodnog pogona. Također, želim stvoriti bolje uvjete i bolje okruženje, kako bi u našoj županiji došli investitori. Zahvaljujem svima na čestitkama! – zaključio je novoizabrani župan.

Izvor: vusz.hr