Na 8. Gospodarskom forumu u Žepču predstavljeni poduzetnici iz Vukovarsko-srijemske županije

15. listopada 2021. godine, Razvojna agencija Žepče (BiH) organizirala je 8. Gospodarski forum na temu „WOOD IS GOOD“.

Ovogodišnji forum okupio je preko 80 dionika iz javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore koji su imali priliku razmijeniti međusobna iskustva i prakse u primjeni digitalizacije u procesu proizvodnje i inovacijama.

Centar kompetencija je kao Voditelj Centra za jugoistočnu Europu Rosewood mreže sudjelovao kao partner u organizaciji Gospodarskog foruma.

U okviru panel rasprave na temu „Što nam donosi umrežavanje?“ sudjelovala je Danijela Šarić Bartolović, voditeljica projekta Rosewood4.0 Europska mreža regija za održivo korištenje šumske sirovine spremna za digitalizaciju. Projekt Rosewood4.0 (Obzor 2020.), predstavljen je kao jedan od najboljih europskih primjera umrežavanja. Tijekom panel diskusije istaknuta je važnost ulaganja u ljudske potencijale i obrazovanje te nužnost međusektorskog umrežavanja kako bi se poboljšala konkurentnost drvoprerađivača, ali i cijela gospodarska aktivnost u suvremenim izazovima globalne ekonomije.

Na 8. Gospodarskom forumu „WOOD IS GOOD“ održan je i prvi transnacionalni B2B susret drvoprerađivača iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u okviru projekta „Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža – centrikomNET“. Projekt je sufinanciran EFRR i IPA II sredstvima, a provodi ga Općina Stari Jankovci sa partnerima Općinom Tovarnik, Razvojnom agencijom Žepče, Unijom poslodavaca Crne Gore i Centrom kompetencija. Kao predstavnici drvnog sektora iz Republike Hrvatske na B2B susretu sudjelovali su Bjelin Spačva, VU-Creator, Pero struja d.o.o. i Kiki dizajn j.d.o.o.