Kako koristiti digitalne tehnologije za upotrebu korištenog drva – Održano ROSEWOOD4.0 prvo Studijsko putovanje Centra za jugoistočnu Europu

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj iz Vinkovaca kao voditelj Centra za jugoistočnu Europu s projektnim partnerima Klasterom bioenergije i okoliša Zapadne Makedonije iz Grčke i Slovenskim šumarskim institutom organizirao je 23. lipnja 2021. godine prvo studijsko putovanje u sklopu provedbe ROSEWOOD4.0 projekta.

Na hibridnom studijskom putovanju organiziranom u Žiri, Slovenija te online, predstavljena je tvrtka M SORA koja koristi korišteno drvo i drvni otpad za proizvodnju prozora i RecAPPture – mobilna aplikacija za prikupljanje korištenog drva. Mobilna aplikacija je razvijena s ciljem povezivanja korisnika koji žele zbrinuti drvni otpad, a izrađena je u suradnji s Fakultetom matematike, prirodnih znanosti i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Primorskom i InnoRenew CoE.

24 dionika lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije imalo je priliku sudjelovati u  međuregionalnom prijenosu znanja te poticanju održivog korištenja šumskog potencijala.

Pogledajte kako digitalne tehnologije omogućuju upotrebu korištenog drva: