IT meets WOOD – u Centru kompetencija održan VVIT meetup

20. lipnja 2023. u prostorijama Centra kompetencija u Gradištu održali smo meetup „IT meets WOOD“ Udruge VVIT na kojoj su sudjelovali članovi i simpatizeri Udruge.

U uvodnom djelu, predstavljene su aktivnosti i projekti koje provodimo. Uslijedila je rasprava o mogućnostima suradnje IKT i drvnog sektora, u kontekstu zelene tranzicije i digitalne transformacije.

Na kraju su sudionici meetupa obišli prostorije Centra kompetencija te su mogli vidjeti strojeve i opremu – 3D laboratorij, zeleni laboratorij, halu za primarnu obradu drva, CNC laboratorij i sušare za drvo

VVIT je nevladina, neprofitna i nestranačka udruga osnovana s ciljem promicanja i razvoja ICT sektora Vukovarsko-srijemske županije. Udrugu su 2019. godine u Vinkovcima pokrenule uspješne lokalne tvrtke Kod savjetovanje, Informatika Fortuno i GoAds kao odgovor na rastuće zahtjeve tržišta rada i gospodarstva u području digitalizacije i digitalne transformacije te potreba županijskih ICT tvrtki da se bolje povežu i djeluju u sklopu profesionalnog strukovnog udruženja.