Bespovratna sredstva za razvoj vaše ideje: Bioregions Open Innovation Challenge 2022

Bioregions Open Innovation Challenge (OIC) pruža okvir za prepoznavanje te podršku razvoju i povećanju inovativnih rješenja (tehnologija, poslovnih ideja, itd.) za izazove u upravljanju šumama i biogospodarstvom. Glavni cilj OIC-a je olakšati prijelaz europskih regija ka održivim vrijednostima, dodajući cijeli niz usluga ekosustava koje pružaju šume.

Bioregions Open Innovation Challenge 2022 fokusiran je na sljedeće izazove:

  • Skladištenje ugljika i klimatski-pametno šumarstvo
  • Praćenje, rano upozoravanje i brzo djelovanje u šumarstvu
  • Oslobađanje potencijala nedrvnih šumskih proizvoda

Prijavite vaše rješenje za jedan od navedenih izazova šumskog biogospodarstva i iskoristite priliku za osvajanje bespovratnih sredstava za razvoj vaše ideje u iznosu od 7.000 EUR.

Prijave su otvorene do 12. veljače 2023.

Tri najbolja rješenja dobit će potporu koja omogućuje putovanje u jednu ili više bioregija (Sjeverna Rajna-Vestfalija, Njemačka; Sjeverna Karelija, Finska; Baskija i Katalonija; Španjolska) i predstavljanje svoje ideje ključnim dionicima biogospodarstva, sudjelovanje na sajmu ili događaju, sudjelovanje u programu inkubatora ili drugim inicijativama.

Bioregions Open Innovation Challenge organizira i provodi Podrška bioregijama Europskog šumarskog instituta (EFI) s ciljem poticanja razvoja inovacija i poduzetništva u šumskom biogospodarstvu u europskim regijama. Promicanjem poslovanja šumskog biogospodarstva, EFI teži zelenoj tranziciji za održivu budućnost. Ovakvi izazovi istovremeno predstavljaju i izvrsnu priliku za otkrivanje talentiranih ljudi i za podizanje svijesti o šumskom biogospodarstvu.