2. sastanak Koordinacije profesionalaca za EU fondove Slavonije i Baranje održan u Centru kompetencija

Domaćin sastanka bio je Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj čiji direktor dr. sc. Ivan Ambroš ukratko predstavio Centar, a iskustva oko pripreme i provedbe projekata financiranih iz fonda Obzor 2020. (HORIZON 2020) i Obzor Europa  (HORIZON EUROPE) podijelili su voditeljica Odjela za programe i projekte Danijela Šarić Bartolović i voditelj projekta dr. sc. Zlatko Nedić.

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj je osnovan 2016. godine i jedina je institucija s područja Vukovarsko-srijemske županije i jedna od rijetkih u Hrvatskoj, koja uspješno sudjeluje u projektima financiranim iz fonda Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. (HORIZON 2020) i Obzor Europa (HORIZON EUROPE). Nakon uspješno provedenih projekata ROSEWOOD Europska mreža regija za održivo korištenje drvne sirovine, ROSEWOOD 4.0 Europska mreža regija za održivo korištenje drvne sirovine spremna za digitalizaciju, čiji je nositelj bio Steinbeis Europa Zentrum iz Njemačke, Centar kompetencija je određen za koordinatora europske mreže ROSEWOOD4.0 u suradnji s Europskim šumarskim institutom (EFI). Trenutno su u provedbi projekti Obnova dunavskih močvara i poplavnih ravnica kroz sustavne i održive inovativne akcije u zajednici (Obzor Europa) čiji je nositelj Bugarski institut za klimu, zrak i vode i Jačanje europskih mreža u šumarstvu i agrošumarstvu (Obzor Europa) čiji je nositelj Sveučilište u Firenci iz Italije.

Inače, Koordinacije profesionalca za EU fondove Slavonije i Baranje osnovana pri HUP Reg. ured Osijek ima za cilj da se na jednom mjestu okupe članovi HUP-a, odnosno oni koji su aktivno uključeni u EU projekte (savjetodavne tvrtke za područje EU fondova, razvojne agencije, poduzetnički centri, inkubatori i drugi) kako bi razmijenili iskustva i međusobno se umrežili, te će se ovakova praksa nastaviti i dalje.

Izvor: www.hup.hr