13 novozaposlenih osoba, 30 osposobljeno za rad u drvnom sektoru – Održana završna konferencija projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru!“

U Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije održana je završna konferencija projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru!“ gdje su predstavljeni ostvareni rezultati projekta.

Nositelj projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru!“ je SLAVONSKI HRAST drvni klaster uz partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Zajednica kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije.

Vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseca, od 16.07.2021. do 16.07.2023. godine, a ukupna vrijednost iznosi 178.731,13 EUR (8,11% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 91,89 % iz Inicijative za zapošljavanje mladih).

Projekt „Pronađi posao u drvnom sektoru!“ usmjeren je na provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba na području Vukovarsko-srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja u drvnom sektoru. NEET osobe su mlade osobe do 29 godina koje nisu zaposlene, nisu u sustavu obrazovanja ili nekom drugom obliku osposobljavanja i ne nalaze se u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje minimalno četiri mjeseca prije ulaska u projekt.

Na organiziram radionicama u okviru projekta sudjelovalo je 30 NEET osoba koje su prolazile razne radionice na kojima su izradili individualne planove aktivnosti, poslovne planove, životopise, zamolbe te su prošli vježbe za razgovor za posao. Pohađali su i verificirane programe obrazovanja, poput rukovatelj/ica strojevima za primarnu i sekundarnu obradu drva i specijalist 3D tehnologija.

Od 30 NEET osoba koje su sudjelovale na radionicama projekta, njih 13 pronašlo je zaposlenje u raznim drvoprerađivačkim tvrtkama u Slavoniji, ali i u drugim dijelovima Hrvatske.