Župan Božo Galić primio je u Vukovaru u nastupni posjet veleposlanicu  Japana u Republici Hrvatskoj NJ. E. Misako Kaji

Župan Božo Galić primio japansku veleposlanicu Nj.E. Misako Kaji

Župan Božo Galić primio je u Vukovaru u nastupni posjet veleposlanicu  Japana u Republici Hrvatskoj NJ. E. Misako Kaji. Tom prigodom upoznao je veleposlanicu s aktualnom političkom, gospodarskom i kulturnom situacijom na području županije, a razgovarali su i o mogućnostima daljnje suradnje.

Župan je ovom prigodom još jednom zahvalio Japanskom veleposlanstvu za svu pomoć koju su pružili u poslijeratnom periodu, a osobito u području razminiranja u našoj županiji, te je istaknuo kako Vukovarsko-srijemska županija ima veliki razvojni potencijal, jer je područje pogodno za razvoj poljoprivrede, drvne industrije i ruralnog turizma, te je dogovoreno da se i dalje intenziviraju prijateljski odnosi s Japanom u tim područjima.

Japanska veleposlanica Kaji izrazila je zainteresiranost za produbljivanje prijateljskih odnosa, te naglasila njihovu orijentiranost na razmjenu studenata i suradnju na području kulture.

Na sastanku je zaključeno kako će se kroz daljnje zajedničke kontakte nastojati proširiti svekoliki oblici suradnje, posebno u području gospodarstva s naglaskom na poljoprivredu, kulturu, turizam i sport ali i u drugim segmentima.

Uz župana Galića, razgovorima su nazočili direktor Centra kompetencija d.o.o. dr. sc. Ivan Ambroš, zamjenik direktora Agro-klastera Željko Cirba, te viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove Krunoslav Srpak. U pratnji veleposlanice Kaji, prijemu su nazočili treći tajnik Yutaro Nishida, te suradnik u Veleposlanstvu Tomislav Mikuljan.

Tekst: www.vusz.hr

Foto: www.vusz.hr