Održana Međunarodna znanstvena konferencija “Održivost drvne industrije u globalnoj ekonomiji”

[ZELENI TJEDAN EU] Održana Međunarodna znanstvena konferencija “Održivost drvne industrije u globalnoj ekonomiji”

Završena je Međunarodna znanstvena konferencija WoodEMA 2020 & ICWST 2020 na temu “Održivost drvne industrije u globalnoj ekonomiji” u organizaciji Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Centra kompetencija d.o.o.

Na konferenciji su sudjelovali znanstvenici s visokih učilišta te istraživačkih organizacija europskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država koji su raspravljali o utjecaju globalizacije na šumarstvo i drvnu industriju, čimbenicima koji utječu na obradu drva, suvremenom dizajnu namještaja, energetskoj učinkovitosti obrade drva, mogućnostima prerade drvnih ostataka, primjeni informacijskih tehnologija u šumarstvu i drvnoj industriji i drugim zanimljivim temama. Na konferenciji su predstavljena 63 znanstvena rada.

Međunarodna znanstvena konferencija prihvaćena je kao službeni događaj u okviru Zelenog tjedna EU 2020., čiji je inicijator Glavna uprava Europske komisije za okoliš, a koji ove godine u središte stavlja prirodu i biološku raznolikost pod motom „Novi početak za ljude i prirodu”.

Sudjelovanjem u Zelenom tjednu EU 2020., Centar kompetencija d.o.o. ove godine obilježava 3 godine rada i 10 godina postojanja Drvnog klastera Slavonski hrast.

Program konferencije možete pogledati na sljedećoj poveznici (.pdf).