Završni događaj projekta H2020 INNOSUP-5 InnTense i Radionica za inovacije i transfer tehnologije

ZAGREB, 14.02.2019. – u okviru projekta H2020 INNOSUP-5 InnTense, koji ima za cilj pružiti potporu malim i srednjim poduzećima kako bi poboljšali svoj inovacijski kapacitet, u Zagrebu je održana međunarodna radionica na kojoj je sudjelovalo preko 30 sudionika, predstavnika tvrtki i znanstveno istraživačkih institucija. Organizatori događanja su Hrvatska gospodarska komora i Steinbeis 2i Gmbh, projektni partner iz Njemačke. 

Cilj događaja bio je povezivanje poslovnog i istraživačkog sektora kroz razvoj platforme za transfer tehnologije putem koje će umrežavanje omogućiti zajednički razvoj EU projekata u području transfera tehnologije i IRI-ja. Kroz platformu se želi povećati suradnja na IRI projektima i ojačati partnerstvo između poslovnog i znanstvenog sektora. Hrvatska gospodarska komora će kroz projekt razviti interaktivnu platformu za transfer tehnologije.

Događaj je, također, dao pregled poduzeća koji su proveli projekte usmjerene na razvoj novih proizvoda i/ili procesa. Događaj je završio radionicom na kojoj su prisutni iznosili prijedloge za razvoj interaktivne platforme za transfer tehnologije.

Ispred Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj na radionici je sudjelovala asistentica na projektu Iva Božić.