Bataković

Vladimir Bataković izabran za predsjednika Drvnog klastera Slavonski hrast: “Želim snažno podržati župana Damira Dekanića u decentralizaciji Hrvatskih šuma!“

Na Skupštini Drvnog klastera Slavonski hrast zahvalili su se na suradnji Josipu Faletaru koji je podnio ostavku i izabrali novog predsjednika – Vladimira Batakovića iz tvrtke Bjelin Spačva.

Na otvaranju Skupštine pozdravne govore su uputili župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, član Uprave Bjelin Otok d.o.o. Jozo Jović, ravnatelj Drvodjelske tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac i načelnik Općine Gradište Srećko Papac.

„Izuzetna mi je čast biti izabran za predsjednika Drvnog klastera Slavonski hrast. Nastavit ćemo okupljati velike i male drvoprerađivače, a posebno ću podržati našeg župana Damira Dekanića u decentralizaciji Hrvatskih šuma, što je izuzetno bitno za naš kraj, da zaposlimo što više ljudi.“ – rekao je predsjednik Vladimir Bataković.

Skupština Drvnog klastera Slavonski hrast je održana u Poslovnoj zoni Gradište gdje je pred završetkom strateški projekt Vukovarsko-srijemske županije „Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“.

„Sama ideja je bila još od početka da svi naši mali drvoprerađivači u Vukovarsko-srijemskoj županiji mogu ovdje koristiti usluge sušenja rezane građe, mogu koristiti usluge izrade prototipa proizvoda, mogu koristiti usluge izrade kalkulacije za taj sam proizvod. Sad će mali drvoprerađivači na jednom mjestu imati znanost i tehnologiju za određeni proizvod. Ovo će biti velika pomoć našim drvoprerađivačima u proizvodnji gotovih proizvoda.“ – rekao je izabrani dopredsjednik Drvnog klastera Slavonski hrast, Mijo Ćošković.

Osim predsjednika Batakovića i dopredsjednika Ćoškovića, izabrani su još i manager Ivan Ambroš i ostali članovi Upravnog odbora: Franjo Orešković, Josip Jovanovac, Dragan Sudarević i Antonio Marković.

Uspješan završetak strateškog projekta Vukovarsko-srijemske županije je pohvalio i župan Damir Dekanić:

„Velika je važnost ovog centra da se na ovom prostoru stvara novi proizvod, novi brend. Cilj nam je edukacija kadrova i pomoć drvnom sektoru da bi naše tvrtke bile konkurentnije.

Centar počinje s radom u pravo vrijeme, s dobrom ekipom koja je pokazala kako se povlače EU sredstva i kako se može izgraditi ovakav reprezentativan objekt. Ovdje će osim naših drvoprerađivača, dolaziti i naši učenici srednjih škola, studenti drvne tehnologije u Vinkovcima koji će s novim znanjima sutra doći spremni na tržište rada i zaposliti se u jednoj od tvrtki koje rade na našem području.“ – rekao je župan Damir Dekanić.

Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu za 2020. godinu i Financijsko izvješće za 2020. godinu, kao i Plan rada za 2021. i Financijski plan za 2021. godinu. Predstavljeni su brojni projekti Drvnog klastera Slavonski hrast i Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj, a primljeno je i 5 novih članova.

Na kraju je župan Damir Dekanić naglasio važnost decentralizacije Hrvatskih šuma:

„Tvrtka Bjelin je kupila tvrtku Spačva i ide u značajnu modernizaciju i značajno poboljšanje uvjeta rada. Isto tako želimo značajnu decentralizaciju Hrvatskih šuma na način da ovdje u našoj županiji ostaje veći dio dobara koji ovdje i nastaju.“