U Vukovaru smo održali radionicu s mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova, organizirana kroz suradnju Europske komisije i Centra kompetencija VSŽ

Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije organizirao je, u suradnji s Voditeljicom odjela u Glavnoj upravi za pomorstvo i ribarstvo Europske komisije gđom. Andreom Strachinescu, radionicu na temu financiranja projekata vezanih za rijeku Dunav.

Radionica se održala 24. kolovoza 2022. godine u Velikoj županijskoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Upravnog odjela za turizam i kulturu VSŽ, Hrvatskih šuma, Lučke uprave Vukovar d.o.o., FERIT-a, Udruge ribolovaca, Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, Razvojne agencije VSŽ, Hrvatskih voda, Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije i Veleučilišta Lavoslav Ružička Vukovar.

Voditeljica odjela u Glavnoj upravi za pomorstvo i ribarstvo Europske komisije u okviru misije EC DG MARE predstavila je planove Europske komisije za područje Dunava, te mogućnosti financiranja projekata.

EC DG MARE potiče inovacije i informira o programima i strategijama pametne specijalizacije te prikuplja inpute za Europski fond za strateška ulaganja i njegovu upotrebu u pomorskim i ribarskim sektorima gospodarstva.