U odabranom društvu uspješnih Obzor 2020. projekata

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj jedina je institucija s područja Vukovarsko-srijemske županije u odabranom društvu nositelja i partnera na uspješnim projektima financiranim iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

„Obzor 2020. uspješnice u Hrvatskoj“ je informativno-promidžbena publikacija u kojoj su prikazani podaci o sudjelovanju hrvatskih organizacija u najvećem programu EU za financiranje istraživanja i inovacija Horizon 2020.
Obzor 2020. je centralizirani program Europske unije za istraživanje i inovacije kojim upravljaju nadležna tijela Europske komisije za period 2014. – 2020. Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji je s Ministarstvom znanosti i obrazovanja izradila brošuru o uspješnim projektima u programu Obzor 2020. u kojoj su prikazani rezultati sudjelovanja hrvatskih institucija od 2014. godine do 1. 6. 2018. godine.

Na popisu uspješnih priča u okviru programa Obzor 2020. našao se Centar kompetencija d.o.o. i to kao jedina institucija iz Vukovarsko-srijemske županije. Ostale institucije iz Republike Hrvatske koje uspješno provode projekte iz fonda Obzor 2020. su: Institut Ruđer Bošković, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Energy Institute Hrvoje Požar, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Inovacijski centar Nikola Tesla, KONČAR, INA-Industrija nafte, VIPnet i drugi.

Centar kompetencija kao partner sudjeluje u provedbi projekta ROSEWOOD – Europska mreža regija za održivo korištenje drvne sirovine, čija je provedba započela u veljači 2018. godine, a financiran je u okviru programa Obzor 2020 i ima za cilj omogućiti prijenos iskustava i inovativnih rješenja u održivom šumarstvu, pridonoseći održivom korištenju drvne sirovine u Europi.

Više o programu Obzor 2020. i samu brošuru možete pogledati na linku: www.obzor2020.hr