Studij drvne tehnologije u Vinkovcima i sljedećih 7 godina!

Danas su u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, župan Damir Dekanić, Grada Vinkovaca, zamjenik gradonačelnika Josip Romić, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, prodekan Šumarskog odsjeka prof. dr. sc. Josip Margaletić i Centra kompetencija Vukovarsko-srijemske županije, Bojan Balog svečano potpisali ugovor i sporazum o nastavku suradnje.

Ovaj ugovor i sporazum predstavljaju nastavak suradnje s Fakultetom šumarstva za sljedećih sedam godina studija drvne tehnologije u Vinkovcima koji, osim studentima, pruža priliku i zaposlenima u drvnom sektoru da se dodatno educiraju.

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić naglasio je potrebu i za pokretanjem smjera studija šumarstva za koji postoji veliki interes studenata i poslodavaca kojima nedostaje kvalificirane radne snage, a dodao je i kako će uskoro bivša zgrada PIK-a u centru Vinkovaca otvoriti svoja vrata za studente.

Nakon završetka studija drvne tehnologije u Vinkovcima, studenti stječu naziv Stručni prvostupnik – inženjer drvne tehnologije i svi su osposobljeni za rad u drvno-tehnološkim tvrtkama poput pilana, tvornica namještaja i slično.

Prodekan, izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Živković naglasio je da se u prvoj godini Studija upisalo 34, a u drugoj popunila kvota od 40 upisanih studenta što pokazuje da postoji interes za jednim ovakvim studijem u Vinkovcima, a također očekuje i popunjavanje kvote u trećoj generaciji.