Softver za planiranje upravljanja šumama -ROSEWOOD4.0 (Horizon2020)

Europska mreža ROSEWOOD4.0 predstavlja softvere za upravljanje šumama kako bi dionicima u sektoru šumarstva i drvne industrije približila moderne i inovativne načine za održivo gospodarenje šumama.

Predstavljamo 4 softverska rješenja:

LasInfo (Poljska) – Integrirani informacijski sustav za nacionalne parkove, očuvanje prirode i upravljanje šumama koji sadrži centralizirani modul za upravljanje podacima, geografski informacijski sustav i dostupan je na računalima ili mobilnim uređajima.

WoodsApp (Finska, Njemačka) –aplikacija koja omogućuje vlasnicima šuma da imaju pregled u stvarnom vremenu o stanju u njihovim šumama kako bi mogli na vrijeme reagirati te spriječiti neželjene probleme. Aplikacija je dostupna na računalima i mobilnim uređajima.

WoodForce (Finska) – softver za drvosječe, izvođače radova i druge tvrtke koje djeluju u sektoru šumarstva. Softver pojednostavljuje upravljanje i praćenje poslova u šumarstvu kao što su sječa, uzgoj i pošumljavanje. Sastoji se od web stranice i mobilne aplikacije koja služi za radnike na terenu te ne treba internet kako bi funkcionirala.

ForLog (Francuska) – aplikacija koja omogućuje upravljanje šumarskim radovima od prvog kontakta stranaka pa do izdavanja računa. Omogućuje slanje radnih naloga ekipama na terenu, kao i komunikaciju s kupcima te slanje računa. Sve relevantne informacije su na jednom mjestu i dostupne svima te se na taj način štedi vrijeme i novac.