ROSEWOOD4.0 (Obzor 2020) – Održana radionica Centra za jugoistočnu Europu u Vinkovcima

VINKOVCI, 18.06.2020.Centar kompetencija d.o.o. kao voditelj Centra za jugoistočnu Europu, organizirao je međunarodnu radionicu stručnjaka u suradnji sa Slovenskim šumarskim institutom i Klasterom bioekonomije i okoliša Zapadne Makedonije. Više od 15 međunarodnih stručnjaka iz lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije raspravljalo je o primjerima dobre prakse iz sektora šumarstva i drvne industrije s naglaskom na digitalna rješenja te usvojilo SWOT analizu Centra za jugoistočnu Europu.

Radionici su prisustvovali predstavnici javnih tijela i privatnih organizacija iz Hrvatske: Spačva d.d., Hrvatski drvni klaster, Udruga privatnih šumoposjednika Vukovarsko-srijemske županije „Lužnjak“, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije, Energetski institut Hrvoje Požar, Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika, Hrvatski šumarski institut, Šiška d.o.o., Hrvatske šume d.o.o., Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Također, na radionici su prisustvovali predstavnici iz Slovenije: Biotehnički fakultet Sveučilišta u Ljubljani, Viša strukovna škola Postojna, Školski centar Ljubljana, Slovenski šumarski institut; kao i predstavnik iz Grčke: Alfa Wood S.A.