Razvoj IKT sektora Vukovarsko-srijemske županije glavna tema okruglog stola u Vinkovcima

20. prosinca 2021. godine u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima održan je okrugli stol pod nazivom „Razvoj i promocija IKT sektora Vukovarsko-srijemske županije“.

Na okruglom stolu organiziranom u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ prisustvovali su Tomislav Keser s osječkog FERIT-a, Mario Levanić iz Informatike Fortuno, Saša Salamon iz tvrtke Kod savjetovanje te Bojan Balog iz Centra kompetencija, a moderator okruglog stola bio je Vice Božić, direktor vinkovačke digitalne agencije GOADS.

U okviru okruglog stola Saša Salamon i Mario Levanić prokomentirali su stanje u tvrtkama, otpornost koju je IKT sektor pokazao tijekom pandemije te potrebu za aktivnijom suradnjom svih dionika. Želju za aktivnijom suradnjom na projektima izrazio je i naš Bojan Balog naglasivši pritom važnost umrežavanja i razmjenu znanja i iskustva. Tomislav Keser s osječkog FERIT-a pohvalio je napore koje udruga VVIT ulaže u kontekstu razvoja i promocije županijskog IKT sektora i podrške u procesu pokretanja dislociranog preddiplomskog studija računarstva u Vinkovcima.

Sudionici okruglog stola predložili su različite modele suradnje kako bi se riješio problem nedostatka kvalificirane radne snage u IKT sektoru te poboljšale mogućnosti koje digitalizacija pruža za Vukovarsko-srijemsku županiju, prvenstveno u područjima poljoprivrede, drvnog sektora i turizma.