Radni posjet njemačkom gradu Karlsruhe

Radni posjet župana Bože Galića sa suradnicima Centru kompetencije i tvrtkama u njemačkom gradu Karlsruhe

Na poziv izvršnog direktora Steinbeis-Europa-Zentrum, dr.sc. Jonathana Loefflera, u Karlsruheu i Stuttgartu je održano studijsko putovanje i partnerski sastanci u cilju umrežavanja i prijenosa tehnologije. Sastanak je održan u prostorijama Steinbeis Europa Zentrum Karlsruhe u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. 

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast, Vukovarsko-srijemska županija i Steinbeis-Europa-Zentrum, u studenom 2016. godine su potpisali Memorandum o razumijevanju i time definirali daljnju suradnju u okviru mreže Dunavskih centara za prijenos tehnologije.

Delegaciju Vukovarsko-srijemske županije predstavljali su župan Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić, v.d. pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, Zdenko Podolar, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., Ilija Cota te direktor Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj, dr.sc. Ivan Ambroš.

Prvog dana posjete je održan radni sastanak pod vodstvom direktora Steinbeis-Europa-Zentruma, dr.sc. Jonathana Loefflera. Nakon toga, delegacija Vukovarsko-srijemske županije je posjetila Sveučilište primijenjenih znanosti u Karlsruheu, njihove centre za prijenos tehnologije, Steinbeis transfer centar računalne primjene u inženjerstvu i ostale.

Drugog dana je u Stuttgartu organiziran posjet „Fraunhofer“ Institutu za proizvodno inženjerstvo i automatizaciju, Steinbeis sjedište za upravljanje i tehnologiju Stuttgart – Plieningen i Institutu za prirodne i medicinske znanosti.
Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast nastavlja suradnju s Steinbeis-Europa-Zentrumom u provedbi projekta Made in Danube i pripremi ostalih zajedničkih projekata.

Steinbeis je neprofitna fondacija za ekonomski razvoj i prijenos tehnologije osnovana 1971. godine sa sjedištem u Stuttgartu. U svojoj mreži trenutno okuplja preko 1000 tvrtki specijaliziranih za prijenos tehnologije, s više od 6000 stručnjaka za prijenos znanja i tehnologija. Imaju i svoje Sveučilište u Berlinu, a u institucijama zapošljavaju 717 profesora.

Izvor: vusz.hr