Zamjenica direktora Ana Bošković

Projekti i aktivnosti Centra kompetencija predstavljeni na godišnjem Forumu LAG-ova

LOVAS, 18.06.2020.Lokalna akcijska grupa Srijem u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije, Razvojnom agencijom TINTL i Općinom Lovas održala je 18. lipnja 2020., 3. po redu Forum lokalnih akcijskih grupa Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom „Sadašnjost i budućnost Lokalnog razvoja vođenog zajednicom“.

Uz organizatore, na Forumu su se okupili predstavnici županijskih razvojnih dionika, LAG-ova s područja naše županije, ali i gostujućih LAG-ova. Aktivnosti i projekte Centra kompetencija d.o.o na Forumu je predstavila i zamjenica direktora Ana Bošković gdje se dotakla svih aktivnosti usmjerenih na jačanje inovacijskog potencijala Vukovarsko-srijemske županije kao i ključnih projekata u koje je Centar kompetencija uključen.

Predstavljen je strateški projekt Vukovarsko-srijemske županije Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast koji predstavlja buduću inovacijsku infrastrukturu opremljenu vrhunskom opremom za potrebe našeg drvnog sektora uzduž lanca vrijednosti šumarstva i drvnog sektora te projekti Rosewood i Rosewood4.0 koji su uspostavili Mrežu regija za razmjenu iskustava, transfer znanja i učenje na primjerima najboljih praksi, a sve s ciljem održivog korištenja drvne sirovine u lancima vrijednosti šumarstva i drvnog sektora. Nadalje, najavljeni su projekti GreenCBC i CentrikomNET usmjereni na jačanje kapaciteta pograničnih područja kroz stvaranje mreže i izgradnju centara kompetencija kao i jačanje suradnje između znanstvenog sektora i gospodarstva. Također, predstavljen je projekt Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u kojem Centar kompetencija d.o.o., uz Drvni klaster Slavonski hrast djeluje kao poveznica između fakulteta i tvrtki u kojima će studenti obavljati stručnu praksu. Naposljetku, najavljen je i početak dislociranog stručnog studija drvne tehnologije Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji će se od sljedeće akademske godine izvoditi u Vinkovcima.