Secure Chain

Predstavljanje primjera dobrih praksi ROSEWOOD4.0 Centra za jugoistočnu Europu – video 3/5

Danas predstavljamo treći od pet primjera dobrih praksi Centra za jugoistočnu Europu. Video predstavlja projekt Secure Chain – Lanci održive bioenergije u Europi kojeg je provela tvrtka BTG Biomass Technology Group BV. Secure Chain je projekt podržan od strane programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. Projekt je trajao od 2015. do 2018. godine.

Glavni cilj Secure Chain projekta bilo je promicanje prakse održivog upravljanja opskrbnim lancem koji zadovoljava najviše standarde kvalitete okoliša i financijske održivosti, a bio je usmjeren na lokalne dobavljače biomase, proizvođače energije i dionike financijskog sektora, a specifičnost projekta je u njegovom obuhvatu cjelokupnog lanca bioenergije.

U procesu organizacijskih postavki prijenosa informacija, korištenja biomase i logistike, Secure Chain se uvelike oslanjao na provjerene digitalne prakse za optimizaciju suradničkih mreža i zajedničke planove provedbe lokalnih lanaca opskrbe i primjenu alata za procjenu rizika za analizu opskrbe i tržišne mogućnosti lanaca, plana financiranja i zahtjeve ulagača.

Projekt Secure Chain je ojačao lokalne lance dobavljača bioenergije kroz povećanu uporabu dodatnih, do tada neiskorištenih, količina biomase i osiguranje zaliha iz održivih regionalnih izvora čime su stvorene mogućnosti za nova ulaganja.

Budite s nama i idući tjedan!