Posjet rumunjskog klastera namještaja iz Transilvanije

VINKOVCI, 08.04.2019. –  Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj iz Vinkovaca, organizirao je u suradnji s Drvnim klasterom SLAVONSKI HRAST, posjet delegacije rumunjskog klastera namještaja iz Transilvanije na temu suradnje na projektima i zajedničkom izlasku na treća tržišta. U delegaciji su bili dopredsjednik Ioan Iancu i menadžer Ciprian Morcan.

Posjet je započeo sastankom u Upravi Šuma Vinkovci Hrvatske šume d.o.o. s voditeljem Uprave Damirom Dekanićem, na kojemu je Danijel Cestarić predstavio Spačvanski bazen i šumsko bogatstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon sastanka uslijedio je posjet Spačvi d.d. gdje su predsjednik Uprave, dr. sc. Josip Faletar i član Uprave, Ivan Perković posjetiteljima predstavili aktivnosti poduzeća, proizvode i aktualne projekte u provedbi. Dr. sc. Josip Faletar ujedno i predsjednik Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST predstavio je i aktivnosti klastera. Posjetitelji su također imali priliku vidjeti proizvodni pogon Spačve d.d. Direktor Centra kompetencija d.o.o za istraživanje i razvoj, dr. sc. Ivan Ambroš predstavio je aktivnosti Centra kompetencija d.o.o. i Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST

Nakon obilaska poduzeća Spačva d.d. uslijedio je posjet Šumarskom muzeju u Bošnjacima te obilazak tvrtke Akord d.o.o. u Županji gdje je vlasnik tvrtke Mario Špoljar goste upoznao s proizvodnim pogonom.