Posjet Centru kompetencija u Donjoj Bavarskoj

STRAUBING, 05.05.2019. – Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj je kao dio izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem, od 2. do 5. svibnja 2019. godine sudjelovao u radnom posjetu njemačkoj saveznoj pokrajini Donja Bavarska.

Službeni posjet je upriličen u okviru Godišnje konferencije Paneuropske unije Njemačke u Straubingu. Riječ je o inicijalnom posjetu Vukovarsko-srijemske županije Donjoj Bavarskoj, koja je među najrazvijenijim, ali i gospodarski najkompatibilnijim njemačkim saveznim pokrajinama s našom Županijom.

U okviru posjeta organizirani su brojni bilateralni sastanci, u Centru kompetencija za obnovljive sirovine (KoNaRo) s rektorom Tehničkog sveučilišta Munchen prof. dr. Volkerom Siberom, u Central Agricultural Materials Marketing and Energy Network (C.A.R.M.E.N.) s g. Christianom Schröterom, sastanak s gradonačelnikom Straubinga g. Markusom Pannermayrom, sastanak s predsjednikom Upravom Luke Straubing-Sand Andreasom Löffertom, sastanak sa članom Bavarskog saveznog parlamenta Jozefom Zellmeierom itd.

Na radnim sastancima je aktivnosti i projekte Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj, kao i mogućnosti za suradnju predstavio direktor dr. sc. Ivan Ambroš.