Popunjena sva mjesta na studiju drvne tehnologije u Vinkovcima – počela nastava za još 40 studenata

U prostorijama Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci održan je svečani prijem za studente 1. godine druge generacije preddiplomskog stručnog studija Drvna tehnologija u Vinkovcima.

Studente su na prvom predavanju pozdravili prodekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Živković, pročelnik Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Marko Dikonić, dipl. iur., zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca dr. sc. Josip Romić, univ. spec. oec. i direktor Centra kompetencija dr. sc. Ivan Ambroš.

Na preddiplomski stručni studij Drvna tehnologija u Vinkovcima, pokrenut za potrebe drvoprerađivačkih tvrtki na području Vukovarsko-srijemske županije, upisano je 40 studenata, od toga 31 student s područja Vukovarsko srijemske županije.

Studij sufinanciraju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, a Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj zadužen je za praktičnu nastavu i organizaciju prakse studenata. Usvajanjem Strateškog poslovnog plana županijskog Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj 2019. godine, definirana je strateška inicijativa pokretanja studija za potrebe gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije. Nakon pokrenutog studija drvne tehnologije 2020. godine, studij računarstva pokrenut 2021. je drugi studij za potrebe razvoja gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije kao dio planiranih aktivnosti županijskog Centra kompetencija.

Centar kompetencija svim studentima želi puno uspjeha i sreće tijekom studiranja!