Naslovna Ferit

Pokrećemo i drugi studij za potrebe gospodarstva – župan Dekanić potpisao Ugovor o suradnji za pokretanje studija računarstva

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo Potvrdu o upisu dislociranog preddiplomskog stručnog studija računarstva u Vinkovcima u Upisnik studijskih programa, jučer su u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca dr. sc. Josip Romić i direktor Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj dr. sc. Ivan Ambroš s dekanom Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija prof. dr. sc. Dragom Žagarom potpisali i Ugovor o suradnji za pokretanje studija računarstva u Vinkovcima.

Nakon pokrenutog studija drvne tehnologije, kreće i studij računarstva

Usvajanjem Strateškog poslovnog plana Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj 2020.-2024. definirana je strateška inicijativa pokretanja studija za potrebe gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije. Nakon studija drvne tehnologije, studij računarstva će biti drugi studij pokrenut za potrebe razvoja gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije.

U prvoj generaciji studija računarstva u Vinkovcima u akademskoj godini 2021./2022. očekuje se upis 25 do 40 studenata, a nastava će se održavati u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima.

Stručni studij računarstva traje šest semestara, odnosno tri akademske godine. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova, a opis zvanja po završetku studija je stručni prvostupnik inženjer računarstva.

Ne možemo materijalnom vrijednošću mjeriti što dobivamo ovim studijem. Svima je jasno što u ovom vremenu znači IT sektor, najbrže rastući sektor s odličnim plaćama, gdje je lako pronaći posao. Sada našim mladima možemo pružiti priliku obrazovanja u rodnom gradu.“ – poručio je župan Damir Dekanić.