Održana Osnivačka skupština Udruge VVIT

VINKOVCI, 03.04.2019. – u prostorijama Tehnološkog parka u Vinkovcima održana je Osnivačka skupština Udruge VVIT za razvoj i promicanje ICT sektora Vukovarsko-srijemske županije.

Inicijativni odbor kojeg čine tvrtke GoAds j.d.o.o. Vinkovci, Informatika Fortuno d.o.o. Vinkovci i Kod savjetovanje d.o.o. Vukovar pokrenuo je inicijativu za osnivanje udruge VVIT. Za predsjednika udruge izabran je Vice Božić, direktor tvrtke GoAds.

Ciljevi udruge su promicanje i razvoj ICT sektora na području Vukovarsko-srijemske županije, umrežavanje, razmjena znanja i iskustava između ICT tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije te stvaranje preduvjeta za zapošljavanje i ostanak ICT stručnjaka na području Vukovarsko-srijemske županije. Neke od planiranih aktivnosti udruge su i organizacija ICT meetupa, stručnih seminara i konferencija te sudjelovanje u oblikovanju i provedbi ICT edukacijskih programa. Udruga planira održavati radionice i predavanja, kao i provoditi aktivnosti promocija Udruge i ICT sektora u medijima.

Osim tvrtki koje su inicirale osnivanje udruge, istoj se mogu pridružiti i ostale tvrtke i pojedinci čija je djelatnost vezana uz ICT te obrazovne, znanstvene i druge ustanove koje bi mogle svojim djelovanjem pridonijeti razvoju udruge. Jedna od njih je i Centar kompetencija d.o.o za istraživanje i razvoj, ispred koje se na skupštini sudjelovali direktor dr. sc. Ivan Ambroš i asistent na projektu Goran Žagar.