Održan Sajam EU projekata na Orionu

VINKOVCI, 10.05.2019. – U pješačkoj zoni grada Vinkovaca održan je „Sajam EU projekata na Orionu“ koji se održava u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, a na čijem je otvaranju sudjelovala ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac.

Cilj ove manifestacije je javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima energetike, istraživanja i razvoja, kulture, obrazovanja, poduzetništva, prometa, zaštite okoliša, ruralnog razvoja, socijalne uključenosti, turizma, zdravlja i mnoga druga te istaknuti važnost EU fondova uz podizanje svijesti ljudi o tome kako projekti mogu biti pokretači gospodarskog rasta i razvoja lokalnih zajednica.

Na sajmu je Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj predstavio infrastrukturni projekt Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast, ROSEWOOD – Europske mreža regija za održivo korištenje drvne sirovine i LignoLink – razvoj europske istraživačke i inovacijske mreže u području bioekonomije bazirane na drvu.