ROSEWOOD Newsletter

Objavljeno četvrto izadnje ROSEWOOD Newsletter-a

VINKOVCI, 11.02.2020. – Nakon dvije godine, završena  je provedba projekta ROSEWOOD – Europska mreža regija za održivo korištenje drvne sirovine, te je tim povodom objavljeno četvrto i posljednje izdanje Newsletter-a. U okviru projekta uspostavljena je ROSEWOOD mreža regija za povećanje održive uporabe drva, s centrima u sjevernoj, istočnoj, središnjoj i južnoj Europi, u svrhu prijenosa znanja u području šumarstva i drvne industrije te stvaranja temelja za međuregionalni dijalog i suradnju.

U okviru provedbe projekta ROSEWOOD, Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj je voditelj centra za istočnu Europu.

U posljednjem Newsletter-u možete pročitati ukratko o projektu ROSEWOOD, o dosadašnjim iskustvima voditelja regionalnih centara, o preporukama i smjernicama stručnjaka, o predstavljenim rezultatima na finalnoj konferenciji održanoj u Firenci i druge zanimljivosti.

Iako je projekt ROSEWOOD završen, priča o održivom korištenju drvne sirovine ovdje ne završava, nego se nastavlja novim projektom ROSEWOOD 4.0.

Projekt ROSEWOOD 4.0 se također financira iz programa Obzor 2020 s jasnim ciljem potpore digitalnoj transformaciji sektora. U newsletteru se također nalazi kratak opis, odnosno predstavljanje projekta ROSEWOOD 4.0.

Na sljedećem linku možete preuzeti Newsletter u PDF-u:

https://rosewood-network.eu/fileadmin/user_upload/Downloads/newsletter_4_final.pdf