Made in Danube projekt u finalu Izbora za najbolji županijski EU projekt u RH

Made in Danube projekt u finalu Izbora za najbolji županijski EU projekt u RH

Hrvatska zajednica županija i Ured EU parlamenta u RH, zajedno s partnerima, provode natječaj za najbolji županijski EU projekt u RH. Prezentacijom uspješnih EU projekata kroz ovaj natječaj, želi se istaknuti značaj koji projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice.

Od 35 prijavljenih projekata, 21 projekt je ušao u finale izbora, a najboljeg će izabrati građani putem platforme koja će biti pokrenuta u rujnu. Vukovarsko-srijemska županija prijavila je 2 projekta na natječaj: VICtour i Made in Danube – Transnacionalna suradnja sa ciljem transformacije znanja u utržive proizvode i usluge za održivo dunavsko društvo budućnosti.

Kao jedan od finalista kategorije „Doprinos znanosti i inovacijama“ odabran je projekt Made in Danube – Transnacionalna suradnja s ciljem transformacije znanja u utržive proizvode i usluge za održivo dunavsko društvo budućnosti, koji se provodio u 10 podunavskih zemalja – Hrvatska, Njemačka, Rumunjska, Austrija, Mađarska, Ukrajina, Moldavija, Slovačka, Srbija, Slovenija, započeo je 1. siječnja 2017. godine, a završio 30. lipnja 2019. godine. Nositelj projekta je Steinbeis-Europa-Zentrum iz Njemačke, a glavni cilj projekta je poboljšanje uvjeta za suradnju tvrtki, znanstveno-istraživačkih institucija i javnih tijela u području bioekonomije, temeljenu na inovacijama, kroz dugoročni prijenos znanja, inovacija i tehnologije.

Hrvatska zajednica županija

Web stranica projekta: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/made-in-danube

Tekst: http://www.vusz.hr/

Foto: http://www.vusz.hr/