LIGNOLINK: Sastanak projektnih partnera i priprema novog projektnog prijedloga za Obzor 2020.

LEIPZIG, 05.02.2020. – U okviru provedbe projekta LingoLink, Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj i Spačva d.d. sudjeluju na dvodnevnom sastanku projektnih partnera na #FRAUNHOFER IMW u Leipzigu.

Tema sastanka projektnih partnera je provedba projektne aktivnosti definiranja projektnog konzorcija i pripreme novog projektnog prijedloga za Obzor2020.

LignoLink – Razvoj Europske mreže istraživanja i inovacija u području bioekonomije je projekt kojeg financira njemačko Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, a uz glavnog koordinatora Fraunhofer IMW institut (Fraunhofer Center for International Management and Knowledge Economics) iz Leipziga, Institut za istraživanje drva Thünen-Institut, Braunschweig i Klastera bioekonomije kao njemačkih partnera, na projektu sudjeluju i hrvatski partneri Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj i Spačva d.d. kao pridruženi partneri.

Vrijeme trajanja projekta je od rujna 2018. do kolovoza 2020.

Glavni cilj projekta LingoLink je transformacija europske ekonomije bazirane na fosilnim gorivima u bioekonomiju i kružnu ekonomiju.

#drvojeprvo
#lokalnodrvozalokalnepotrebe
#Obzor2020
#HORIZON2020
#EUGreenDeal
#LignoLink