ESF: Provedena stručna praksa u Spačvi

U tvrtki Spačva d.d. proveden je desetodnevni program grupne stručne prakse za 13 studenata prve godine diplomskog studija Drvnotehnološki procesi Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije. Tijekom grupne stručne prakse studenti su uz nadzor i mentorstvo nastavnika s Fakulteta te mentora iz Spačve  stekli dodatna praktična znanja i vještine iz područja pilanske tehnologije, hidrotermičke obrade, tehnologije proizvodnje furnira, primjene i korištenja strojeva i alata za obradu drva i proizvodnje peleta.

Program grupne stručne prakse proveden je u okviru projekta „Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta“ koji je 100% financiran iz Europskog socijalnog fonda. Uz Fakultet šumarstva i drvne tehnologije kao nositelja projekta, sudjeluju i partneri Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Drvni klaster Slavonski hrast te Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj.

„Sve ono što smo učili na fakultetu sada primjenjujemo ovdje te možemo vidjeti kako se zapravo radi, nije samo suhoparna teorija. Smatram da je vrlo koristan ovakav oblik stručne prakse, te bi ih trebalo više provoditi.“ Kristina Pavelić – studentica.