CEKOM u 2021.: Pokrenut studij računarstva, završena inovacijska infrastruktura „Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“, ugovoreni IRI projekti za poduzetnike

Izazovnu 2021. zaključujemo s važnim rezultatima za naše poduzetnike, sukladno izvršenju našeg Strateškog poslovnog plana Centra kompetencija 2020.-2024.

Pokrenut i drugi studij iz STEM područja

Nakon potpisanog Sporazuma i Ugovora između Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca i županijskog Centra kompetencija, u akademskoj godini 2021./2022. na dislocirani preddiplomski stručni studij računarstva u Vinkovcima upisana su 33 studenta. Pokretanju studija su prethodila pisma namjere lokalnih tvrtki koje su iskazale potrebu za budućim inženjerima računarstva. Studij se privremeno provodi u prostoru Tehničke škole Ruđera Boškovića.

U akademskoj godini 2021./2022. u Vinkovcima je upisana i druga generacija studenata drvne tehnologije kojeg sukladno Sporazumu i Ugovoru s Vukovarsko-srijemskom županijom, Gradom Vinkovcima i županijskim Centrom kompetencija izvodi Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba. U drugoj generaciji je po prvi put popunjena cjelokupna kvota od 40 studenata.

Dovršena izgradnja i opremanje inovacijske infrastrukture strateškog projekta VSŽ „Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“

Nakon dovršetka izgradnje i opremanja inovacijske infrastrukture u okviru strateškog projekta VSŽ „Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“, ishodovana je i pravomoćna i izvršna uporabna dozvola. U 2022. godini očekujemo završetak provedbe projekta – finalizaciju postupka javne nabave vozila i dovršetak edukacija.

Ugovoreni projekti istraživanja, razvoja i inovacija za poduzetnike preko 46 milijuna kuna

Nakon odobrenog projekta istraživanja, razvoja i inovacija (IRI 2) INOPELET – Razvoj inovativnih peleta iz šumske i/ili poljoprivredne biomase, nositelja projekta Bjelin Otok d.o.o. potpisan je i ugovor o sufinanciranju projekta, koji je započeo s provedbom u 2021. godini.

Od ostalih ugovorenih projekata u 2021. godini, koje smo pripremali i prijavili na natječaje, izdvajamo projekt Jačanje kapaciteta Drvnog klastera Slavonski hrast za popularizaciju STEM-a (Wood4STEM) i Pronađi posao u drvnom sektoru, nositelja Drvni klaster Slavonski hrast.

Nakon uspješne 2021. godine, očekujemo još uspješniju 2022. godinu u kojoj ćemo nastaviti s izvršavanjem našeg Strateškog poslovnog plana Centra kompetencija 2020.-2024.

Našim poslovnim partnerima i onima koji će to tek postati, želimo zdravu, sretnu i uspješnu 2022. godinu!